Cykelhjälmar som passar din stil

Idag är cyklingen större än någonsin och det är lätt att förstår varför. Cykeln är ett utmärkt färdmedel för såväl pendlaren som vardagsmotionären, den miljömedvetne och stadsbon som utför ärenden på stan.

Även om du har blivit frälst av cyklingen, och du har hittat den perfekta cykeln, kan det vara svårt att hitta en cykelhjälm som både ger ett gott skydd och samtidigt ser bra ut. Här får du några tips som förhoppningsvis kan staka ut riktningen åt dig, så du kan införskaffa en stilig cykelhjälm.

För cyklister som tar sin cykling på allvar är det svårt att förstå varför någon skulle vilja ge sig ut i trafiken utan en cykelhjälm. För en ganska liten peng får du nämligen en hjälm som kan skydda ditt huvud om du skulle råka ut för en olycka, och hjälmen kan potentiellt sätt rädda ditt liv. Därför är det ren och skär idioti att cykla i trafiken utan en hjälm på huvudet.

Stiliga cykelhjälmar

Vissa personer vill kanske inte bära hjälm eftersom de tror att hjälmen får dem att se löjliga ut. För det första spelar det ingen som helst roll om man skulle se löjlig ut, utan att bära hjälm är bara att ta sitt förnuft till fånga. Dessutom behöver man inte alls se löjlig ut i hjälm då det finns en hel uppsjö med olika cykelhjälmar att välja mellan, varav majoriteten inte får dig att se ut som om du rustar upp inför Tour de France.

Många tycker det är svårt att veta var man ska börja när man letar efter en bra cykelhjälm. Ett tips är att börja titta på hjälmar som har en matt eller mörkare färg, minimalt med detaljer och som täcker en så stor del av huvudet som möjligt. De äggformade BMX-hjälmarna är särskilt väl lämpade för den vardagliga cyklisten, eftersom de har en avslappnad design som inte får det att se ut som om du lånar morsans cykel för att din egen har punka. Om du pendlar till jobbet eller skolan med cykeln kan du hålla ögonen öppna efter hjälmar som är framtagna specifikt för pendlare.